Sérum nebo elixír? Víte, jaký je v tom rozdíl?

Proč si vybrat sérum a kdy použít elixír? Řekneme Vám, jak na to.

Máte pocit, že jste se ztratili, ve všech těch kosmetických názvech - ampule, séra, peelingy, emulze, elixíry? V tomto článku Vám chceme udělat jasno v rozdílu mezi sérem a elixírem. Obě, jak kosmetická séra a elixíry, jsou koncentrované produkty určené pro péči o pleť. V čem se liší? 

Sérum to je velké množství aktivních látek pod krém

Séra jsou koncentrovanější a obsahují vysoké množství aktivních látek. Ty jsou tvořeny malými molekulami, což umožňuje snadnější pronikání do kůže. Séra cílí na konkrétní problémy pleti, například akné, jizvy, vrásky nebo pigmentové skvrny. Séra se používají pod krém.

Elixír pro celkovou regeneraci pleti

Elixíry jsou také koncentrované, ale jejich složení může být různorodější. Mohou obsahovat různé oleje, extrakty z bylin a další účinné látky a jejich textura je hutnější . Elixíry jsou  zaměřeny na celkovou regeneraci pleti.  Elixíry mohou být použít samostatně nebo pod krém. Elixír slouží jako celková péče o pleť.

 Elixír nebo sérum?

Výběr mezi sérem a elixírem závisí na Vašich individuálních potřebách a preferencích. Doporučujeme vybrat produkt na základě stavu Vaší pleti a konkrétních problémů, které chcete řešit. Ať už se rozhodnete pro sérum nebo elixír, pamatujte na pravidelnou péči o pleť (čištění pleti je základ) a dodržování správného postupu aplikace.

Vyzkoušejte Les Minis.

Les Minis jsou naše skvělá séra a elixíry ve skleněné lahvičce s pipetkou s obsahem 4,5 ml.  Jde o plnohodnotné miniaturní (cestovní) balení sér a elixírů DR.BELTER.