Čištění pleti je základ

Čištění pleti je nejdůležitější krok při péči o Vaši pokožku!

"A ano, vím, že u některých z Vás jde o velmi neoblíbený krok. Věřte mi, že se bez něj neobejdete!" říká šéfkosmetička DR.BELTER pro Českou republiku, Veronika Hanáčková.

Špatně nebo vůbec nečištěná pleť není schopna správně absorbovat účinné látky z kosmetických přípravků. A to určitě nechcete. Vyčistit si pleť je zapotřebí VŽDY, i pokud se nelíčíte. A to ráno i večer.

Pravidelné čištění pleti dvakrát denně

Ranním čištěním z pleti odstraníte zbytky krémů, přebytky kožního mazu a toxiny, které v noci pokožka vyloučila.

Večerním čištěním z pleti odstraníte nejen zbytky kosmetických přípravků, líčidel, ale i všechny nečistoty, které během dne na pleti ulpí. A že jich není málo! Pleť Vám za to bude velmi vděčná. A vy zjistíte, že je na dotek hladší, póry jemnější a méně se zanášejí a celkově je pokožka rozzářenější. Teprve teď je pleť připravena na  rozmazlování a dobroty ze sér, nočních a denních krémů nebo pleťových masek.

Jak správně postupovat při čištění pleti?

Oči a rty

Nejdříve odlíčíme oči. Očním odličovačem navlhčíte vatové tampony a přiložíte na oči, necháte pár vteřin působit, aby se líčidla rozpustila. Jemnými tahy stírejte směrem dolů a ven. Stejným způsoben odlíčíte rty.

Obličej

Po odstranění očního make-upu si nalijte malé množství čistícího krému nebo gelu do dlaně a rozetřete jej jemnými krouživými pohyby na celý obličej mimo oční okolí. Poté důkladně smyjte vodou a osušte čistým ručníkem. 

V řadě Bio-Classica si můžete vybrat podle typu Vaší pleti na čištění krém nebo gel:

Zakončení Vašeho rituálu 

Tečku za očistou Vaší pleti udělá pleťová voda. Pleťové tonikum reguluje hodnotu pH a obnovuje ochranou barieru pleti. Pleťová voda dočistí pleť, pokožku okamžitě osvěží, stáhne póry a dokonale připraví pleť na další péči. Proto by byla škoda na pleťovou vodu zapomenout. Aplikace je jednoduchá, můžete si ji dát na vatový nebo bavlněný tampón a po nanesení se už neoplachuje.

Pár dalších tipů na čištění pleti najdete v našem videu