Pečujete o sebe v zimě a mrazu!

V zimě nedáváme pleti takovou pozornost, jak bychom měli.

V chladném zimním období, na sebe kvůli nízkým teplotám vrstvíme oblečení, schováváme ruce do rukavic, krk zabalíme šálou a na hlavu narazíme čepici. Ale obličej zůstává vystaven všem vnějším vlivům, větru, nízkým teplotám, přechodům z tepla do zimy a ze zimy do tepla. V autě, v kanceláři i doma topíme, čímž se vzduch stává sušší a stejně tak i naše pokožka. Kůže v tomto mrazivém období produkuje méně mazu, na dotek je hrubší, na pleti se objevují šupinky, místy se objevuje lehké začervenání. Pokožka je celkově citlivější.

alexandru-zdrobau--djRG1vB1pw-unsplashJe tedy na čase přizpůsobit kosmetické přípravky ročnímu období.  Krémy a séra, které používáte v létě, by měly především omezovat tvorbu mazu. Zatímco zimní kosmetika se zaměřuje na obnovení rovnováhy Vaší pleti. Přípravky v zimě volíme hutnější, výživnější, regenerační, tedy bohatší na oleje a ingredience, které pomáhají v pleti vázat vlhkost.

Nejprve zbavte svou pleť všech nečistot!

Správná zimní péče začíná samozřejmě výměnou čistících přípravků. Čistící pěny a gely mohou vaši pleť v tomto ročním období stahovat a vysušovat.

Perfektní pro zimní čas je například čisticí mléko Velvety Cream Cleanser, který jemně čistí od make-upu a obsahuje zklidňující komplex a veganské hedvábné proteiny.

Pro zralou a náročnou pleť doporučujeme čistící olej exkluziv Nobless Cleansing Oil, který lehce čistí pleť do hloubky, aniž by ji vysušoval. Nebo čisticí mléko exkluziv Cleansing Milk, které obsahuje jemnou emulzi, šetrnou k pokožce.

Nezapomínejte po čištění použít tonikum, které reguluje pH pokožky a pomáhá vyrovnat ochranný kožní film. Navíc hydratuje, dodá pokožce vitamíny a pomůže následným přípravkům prostoupit hlouběji. Jeden z našich oblíbenců je pleťová voda Fresh Blossomy Tensum s květinovou vůní. Nebo jako další krok po očistě čistícím mlékem nebo olejem vyzkoušejte pleťovou vodu exkluziv Fresh Tonic

Zvolte vhodné sérum.

Po tom co jsme si pleť krásně vyčistili, je pokožka připravená na třetí krok. Aplikace séra je EXTRA hydratace pod krém. A právě takovou péči Vaše pleť potřebuje v zimním obdobím.
darius-cotoi-MSIVeZu3fYM-unsplash
Pro cílenou hydrataci doporučujeme hydratační pleťové sérum AquaSilk sérum. Pokud trpíte kuperózou, vyzkoušejte silné protizánětlivé sérum pro citlivou pleť Sérum na kuperózu. Má zklidňující efekt, zmírňuje zarudnutí a posiluje kapiláry. 

Pro náročnější pleť vám doporučujeme povzbuzující sérum s fytohormony Phyto-Sensation elixír. Exkluzivní přípravek pro obnovení narušené struktury pokožky zralé a náročné pleti.

A pokud chcete pro svoji pokožku vážně něco, zkuste Bioresource Elixír, plný vzácných olejů nejvyšší kvality. Má výjimečné výživné vlastnosti pro suchou a náročnou pleť.

Vybrat správný krém je důležité.

V mrazivých měsících je důležité změnit svůj pleťový krém.
Na zimní čas zvolte hutnější konzistenci s více výživnými složkami, než obsahoval Váš lehký letní krém. Zaměřte se na hydrataci s vitamíny.

Zimním krémem pro všechny typy pleti je denní a noční krém z linie BioClassica. Smíšená a problematická až aknózní pleť se bude radovat z výživného krému Pure Balance krém. Na suchou a náročnou pleť používejte výživný krém BioResource 24.

Ztenčená, křehká pleť narušená hormonálními změnami ocení Phyto Sensation anti-aging krém.

Jednou týdně navíc své pleti dopřejte  peeling a hydratační či regenerační masku.

Nezapomeňte na péči o oční okolí.

Doporučujeme používat speciální Balzám na oči z linie Ocula. Nejen že chrání před studeným zimním vzduchem, ale také je skvělý při opalování pod sluneční nebo lyžařské brýle!

Dokonalé rty

Na rty si můžete vybrat ze dvou úžasně rozmazlujících balzámů.

  1. Suché, popraskané rty ošetří Balzám na rty, který je vhodný i pro děti.
  2. Exkluzivní intenzivní péči, anti-aging, přírodní lesk a objem zajistí Ultima Lip balzám.

Hebké ruce i v mrazu

A nakonec...nezapomínejte se starat o své ruce. Přidejte do kabelky výživný krém na ruce, aby jste jej měly vždy “po ruce”.