Jak pečovat o pleť s kuperózou?

Kuperóza a rosacea - dva strašáci snižující sebevědomí žen

Objevily se vám v poslední době na tváři či v oblasti dekoltu drobné červené žilky? Pak byste měly zpozornět a zamyslet se, zda podobným problémem netrpí Vaše maminka či babička. Pravděpodobně se u Vás totiž vyskytla kuperóza – vada kůže, která je často dědičná a navíc nevyléčitelná.

Co je to vlastně kuperóza?

Kuperóza je postižení kůže způsobené místním nahromaděním rozšířených drobných krevních cévek a žilek. Jejich stěny se ztenčují a ztrácejí pružnost. Což se projevuje začervenáním tváří, nosu, čela či oblasti dekoltu. Není sice zdraví nebezpečná, zato značně snižuje sebevědomí žen. Existují však způsoby, jak tomuto onemocnění předcházet, léčit a úspěšně jej maskovat. Klíčová je prevence, pravidelná péče v kosmetickém salonu a vhodně zvolená domácí péče s pečlivě vybranými kosmetickými přípravky.

DR.BELTER® doporučuje

Doporučujeme kompletní systém zcela nových forem přípravků, které zabezpečují šetrnou, smysluplnou a vyváženou péči pro narušenou problematickou pleť s kuperózou. Přípravky mají zklidňující efekt, posilují krevní řečiště, stabilizují pokožku a předcházejí zánětům a předčasnému stárnutí. Chrání pleť před nepříznivými vlivy prostředí.

Posílení jemných žilek a kapilár

Kosmetické přípravky linie sensi-bel obsahují přírodní extrakty, jako je zlatobýl, jírovec, listnatec ostnitý a červené hrozny, které posilují jemné žilky a kapiláry, aktivují lymfatický systém.

Redukce začervenání

Další speciální ingredience, jako kadidlovník pilovitý, kořen lékořice a částečky aktivního stříbra redukují začervenání a působí protizánětlivě.

Anti-aging efekt

Anti-aging extrakty jako je resveratrol, baicalin a rostlinné kmenové buňky, účinně předchází předčasnému stárnutí pokožky.

Co dalšího byste měla dělat?

Jako doplněk péče je rozhodně zapotřebí používat krémy s vyšším ochranným faktorem, a to zejména na postižené partie.

Kromě kvalitní přírodní kosmetiky je důležitá i změna životosprávy. Jako podpůrná léčba pomáhá zvýšený příjem vitamínu C. Je nutné se vyvarovat alkoholu, cigaret a kořeněných jídel. Nedoporučují se prudké změny teplot a nadbytečný stres.

Rosacea neboli růžovka

Poškozená pokožka s kuperózou může bez odborné péče přejít do stádia zvaného rosacea (růžovka). Pro někoho pojem, který slyší poprvé, pro jiného noční můra!

Je to vážnější chronické, recidivující, zánětlivé kožní onemocnění s různými klinickými typy závažnosti. Projevuje se zánětlivými postulkami, které se mohou často zaměňovat s akné. S tím rozdílem, že rosaceu nedoprovází ucpané póry, pleť je spíše suchá, než mastná a pupínky nezanechávají jizvy. Takto postižená pokožka značně snižuje sebevědomí žen a kromě estetických změn způsobuje ještě další potíže.

Toto kožní onemocnění je nezbytné konzultovat přímo u lékaře-dermatologa. Správná léčba je zcela individuální a žádná nevede k úplnému vyléčení, ale výraznému zvýšení kvality života pacienta. Při léčbě nesmí chybět psychosomatický přístup k nemocnému.