Jarní sluníčko a pigment

Prevence pigmentových skvrn - boj proti hyperpigmentaci 

Termíny jako pigmentové skvrnyhyperpigmentacestařecké skvrny zná asi každý. Víte ale, co je jejich příčinou? A jak s nimi bojovat a hlavně čím? Tmavé skvrny patří mezi nejčastější problémy, které ženy kromě vrásek od určitého věku řeší. Pigmentové skvrny se projevují především na obličeji, dekoltu a hřbetech rukou. 

Proč vznikají pigmentové skvrny?

Slunce, stárnutí pleti a genetika patří mezi hlavní faktory, které mají vliv na pigmentaci pokožky. Tyto faktory ovlivňují narušení tvorby melaninu a mechanismu, který ho distribuuje do pokožky. Melanin, pigment, který je odpovědný za barvu pokožky, se v důsledku nerovnoměrného rozložení hromadí na horní vrstvě kůže  (epidermis). Výsledkem je nejednotná pigmentace pleti a tvorba nelichotivýchtmavých pigmentových skvrn.

Nejčastější příčiny tvorby pigmetových skvrn je stárnutí pokožky, hormonální změny a stopy po akné.

Slunce léčivé i ničivé

Slunce je hlavní příčinou vzniku i zhoršení tmavých skvrn. Pokud trpíte na pigmentové skvrny a chcete působit preventivně před tvorbou nových a snížit tmavnutí stávajících, používejte každé ráno pleťový krém s UV ochranou. Nedůležitější je, si osvojit správnou každodenní rutinní péči o pokožku. Ideální je používat přípravky s ochranou před UVA a UVB s nejvyšším faktorem, a to nejen pokud plánujete pobyt na sluníčku.

DR.BELTER® nabízí velkou škálu pleťových krémů a elixírů SPF 15 a SPF 30. Stačí si jen vybrat:

Lumination Secret Elixír SPF 15 

Lumination Secret Krém SPF 30 

Hydra Dayshield SPF 30

Sun Face elixír SPF 30

Multibenefit kryci balzám SPF 15